back to top
vasárnap, május 19, 2024

40 éve debütált a Knight Rider és K.I.T.T.

Dátum:

Megosztás:

1982 szeptember 26-án debütált a Knight Rider című tévésorozat, melynek főszereplője David Hasselhoff, és egy 1982-es Pontiac Trans AM volt.

- Reklám -

Az autó neve K.I.T.T. lett, ami a Knight Industries Two Thousands rövidítése.

- Reklám -

A K.I.T.T.-et Michael Scheffe tervezte az 1982-es Pontiac Trans Am felhasználásával. Michael Scheffe korábban a Mattelnek dolgozott játékokat tervezve, és a Blade Runner tervezésében is részt vett. Scheffe-nek körülbelül 18 napja volt arra, hogy elkészítse a K.I.T.T. első makettjét a csatorna számára.

Jack Gill kaszkadőr szerint az autót körülbelül 4cm-el alacsonyabbra vették a GM széria magasságához képest.

- Reklám -

Az autón körülbelül 2 000 000$ értékű módosításokat is végeztek el. A tartalék autók mindig kéznél voltak, és az Universal végül minden szükséges módosítást elvégzett.

A hangdoboz vagy más gombok közeli felvételéhez egy műszerfal-makettet használtak a hangszínpadon.

A stúdió azt akarta, hogy az autónak legyen szívverése, és megkérte Scheffet, hogy tervezzen egy fénysugarat, mint amilyen a Cylonoké volt a Battlestar Galacticában, hogy a jármű elejére kerüljön. A Pontiac orrát végül kissé meghosszabbították.

Gill azt állítja, hogy a Pontiac-tól kapták az autókat egyenként 1 dollárért. A Pontiac felhívta a stúdiót, és megkérdezte, hány autóra van szükség. A gyártó gyakran leadott a stúdiónak olyan járműveket, amelyek már megrongálódtak.

A magyar szinkronját Versényi László adja, az eredeti hangja William Daniels volt.

KITT legfontosabb programja az emberi élet védelme. KITT reakcióideje 1 Nanomásodperc, memóriakapacitása 1000 megabyte (vitatott, hogy ez utóbbi adat RAM vagy merevlemez kapacitásnak felel-e meg.) Leglátványosabb funkciói: Turbo Boost, Ski Mod, Auto Cruse,Micro Lock, SPM (azaz Super Pursuit Mode).

K.I.T.T Magyarországon is óriási népszerűségnek örvendett, szinte az összes nagy tévécsatornán leadták a sorozatot, többek között az M2, az RTL Klub, a Cool TV, az RTL+ és a TV2 is sugározta, illetve a mai napig sugározza.