back to top
hétfő, május 20, 2024

VIDEÓ: Ez durva volt, megindult a Buick mintha puskából lőtték volna ki

Dátum:

Megosztás:

Az USA-ban óriási hagyománynak örvendenek a hétvégi gyorsulási versenyek. Itt meglepő módon egy Buick gyorsult le egy Plymouth-ot.

- Reklám -

A verseny egyik résztvevője egy Hemi motoros 1976-os Plymouth Duster, az ellenfél pedig egy 11 évvel öregebb 1965 Buick Skylark.

- Reklám -

Mindkét autó ultra-tisztának tűnik, és utcai használatra is alkalmas, de a motorháztető alatt erősített motorokat rejtegetnek – írja az Auto Evolution.

Az 1976-os Dustert például már nem az eredeti, Malaise-korabeli V8-as hajtja. Ehelyett egy újkori Hemi motorral van felszerelve.

- Reklám -

Arról nem szól a fáma, hogy mennyi lóerőt küld a hátsó kerekekre, de a Hemi V8-asok nem viccelnek, és általában jóval több mint 400 lóerővel rendelkeznek, még akkor is, ha nem kompresszorosak.

Az 1965-ös Skylark viszont egy 406 köbcentis (6,6 literes) kis blokkból kapja az erőt. Bár a Buick 1965-ben hasonló lökettérfogatú motort kínált a Skylarkban, feltételezhetjük, hogy ez a motor messze nem volt széria.

Nos, annak ellenére, hogy 12,33 másodpercre volt szüksége a negyed mérföld lefutásához, ami nem sokkal gyorsabb, mint néhány csont nélküli izomautó a korszakból, a Skylark megelőzte a Dustert.

Persze a villámgyors rajt segített a Buick vezetőjének, hogy már a rajtnál jelentős előnyre tegyen szert, de a Plymouth-nak a vége felé már nem sikerült csökkentenie a különbséget.

Meglepő vereség a Mopar számára, de ettől függetlenül izgalmas verseny volt. És egy pokolian jó Skylark-ot láthattunk.

Ez a verseny a Madison Wisconsin 608 Car Club selejtezőjében történt a Byron Dragway-en.