back to top
péntek, június 21, 2024

VIDEÓ: Ez az 1965-ös Mustang Fastback a tökéletes amerikai izomautó?

Dátum:

Megosztás:

Ezt az 1965-ös Ford Mustang fastbacket a Ringbrothers újította fel 2004 és 2005 között, és fantasztikus állapotban van.

- Reklám -

1964 április 17-én tárta a nagyközönség elé a Ford az első Mustangját, és azóta nincs megállás.

- Reklám -

A bejelentést Henry Ford unokája tette meg, és amikor legördült a függöny az 1964-es New York-i autóshow-n az első Mustangról az olyan volt, mintha bombát dobtak volna az autóiparra.

Még aznap, amikor az autó bemutatkozott a kiállításon, a kereskedők megkezdték az értékesítést a nagyközönség számára. Körülbelül 22 000 (!!!) darab kelt el belőle az első napon – írja az Automotive History.

- Reklám -

18 hónapon belül több mint 1 000 000 Mustang állt a kocsibejárókban szerte a világon. A Ford azt remélte, hogy az autó első évében csak 100.000 darabot tud eladni, így a hatalmas siker örvendetes meglepetés volt.

Lee Iacocca volt az egyik főszereplő a Mustang mögött, amelynek munkálatai 1960-ban kezdődtek.

Iacocca marketingfenoménként felismerte, hogy a fiatal generáció tetszését kell elnyerni. Ő és csapata, köztük Hal Sperlich, egy olyan autó ötletével állt elő, amely az európai sportautók szexepiljével, de egy amerikai kupé kényelmével és erejével rendelkezik.

A Mustang a Ford legnagyobb példányszámban eladott modellje lett a T-modell óta. A többi, ahogy mondani szokták, történelem.

Ez az 1965-ös Mustang, melyet a Ringbrothers újított fel egy Windsor V8-as motorral rendelkezik, amelyet az újjáépítés során alumínium hengerfejekkel, Edelbrock szívócsővel és 800 cm3-es Holley karburátorral újítottak fel.

De a szavak helyett beszéljenek a hangok.