back to top
csütörtök, szeptember 19, 2024

Juan Pablo Montoya visszatér a NASCAR-ba, második Cup-győzelme színhelyén méretteti meg magát

Dátum:

Megosztás:

- Reklám -

Bejelentette a 23XI Racing, hogy Watkins Glenen Juan Pablo Montoya fogja vezetni az 50-es rajtszámú autójukat. A kétszeres Indy 500-győztes korábban hét teljes szezont teljesített a Cup Seriesben.

- Reklám -

Kevés annyira tapasztalt pilóta van a világon, mint Juan Pablo Montoya. A kolumbiai versenyzőt Európában a legtöbben a Forma–1-ből – amelyben a legjobb eredményeit a Williams csapatával érte el – ismerik, pedig Amerikában is jócskán megmutatta a tudását. A tengerentúlon ráadásul több szakágban is megvillant, először 1999-ben, amikor CART-bajnok lett, majd 2000-ben, amikor megnyerte az Indy 500-at. Utóbbit ráadásul 2015-ben megismételte, de emellett még három Daytonai 24 órás verseny és a 2019-es IMSA-szezon trófeáját is hazavihette.

Időutazás Montoyával: 2004-es Williams-BMW-jét vezette a kolumbiai (videó)

- Reklám -

Montoya ezeken kívül a NASCAR-ban is versenyzett, 2007 és 2013 között volt a Cup Series állandó mezőnyének tagja. Ebben az időszakban két királykategóriás futamot nyert meg, 2007-ben Sonomában, 2010-ben pedig Watkins Glenen szelte át elsőként a célvonalat.

- Reklám -

Nemrég derült ki, hogy szeptember 15-én újra megpróbálhatja megismételni az utóbbi sikert. A 23XI Racing ugyanis Montoyát ülteti be a Go Bowling at The Glenre az 50-es rajtszámú autójába. Ezt idén már kétszer is láthattuk a pályán, először Kamui Kobajasi, majd Corey Heim irányítása alatt.

„Alig várom, hogy újra Cup-autóba ülhessek, és versenyezhessek Watkins Glenen – mondta Montoya. – Ez egy olyan pálya, amelyet nagyon szeretek, és amelyet korábban a pályafutásom során már megismertem. Izgatottan várom továbbá azt is, hogy együtt dolgozhassak a 23XI csapatával, és megtapasztaljam, hogy milyen alakulatot hoztak létre.”